14. mar. 2012

Skupine živil


Pri zdravljeju kandidiaze je pomembno, da se ravnamo po določenih načelih. Pomembno je vedeti kaj lahko in kaj ne smemo zaužiti. Vsakdo, ki se sreča s razraščeno kandido, se znajde pred dilemo:

Kaj pa sedaj kuhati?
Kaj sploh lahko jem?
In česa se moram izogibat?

Pri spopadanju s temi vprašanji vam bodo v pomoč seznami, ki sem jih prevedel iz tujih spletnih strani, namenjenim kandidiazi. Vsako živilo ima določen učinek na vaše telo. Določena živila vam lahko škodijo, druga vam povzročajo samo nevšečnosti, tretja so primerna za prehranjevanje in s tem tudi za boj proti kandidi.
Razporejena so v tri kategorije.
      1.       Prva kategorija so živila ki so primerna in se priporočajo za zaužitje.
      2.       Druga kategorija so živila, ki niso primerna za spopadanje s kandido in vam pospešujejo širjenje
      3.       Tretja skupina so živila, ki sicer ne spadajo v nobeno od zgornjih skupin, je pa vseeno potrebno previdno uživanje le teh.

PRIPOROČILO:
Vsako od živil, pa naj bo v katerikoli skupini, ima lahko negativen ali pozitiven vpliv na vaše telo. Vsi podatki v tem blogu in seveda drugje v medmrežju, so vam v pomoč pri spopadanju s kandido. Vendar le VI SAMI si lahko ustvarite svoj jedilnik, saj le vi sami veste, kaj ugaja vašemu telesu in kaj ne. Četudi je živilo na seznamu priporočljivih in dovoljenih jedi, a na vaše telo vpliva negativno, se takega živila izognite. Ker najpomembnejše pri zdravljenju je seveda vaše počutje. Pa vednar, vseh živil, ki so na seznamu nedovoljenih jedi, se izogibajte. Le tako se boste lahko uspešno spopadali s kandido.

Še en pomemben podatek glede kupovanja živil s teh seznamov. Poskušajte uporabljati čimveč ekološko pridelane hrane. Le taka hrana ne vsebuje pesticidov in ostalih nezaželjenih aditivov, ki že sami po sebi ne naredijo nič dobrega človeškemu organizmu. Pa naj bo to zdravo ali bolno.


0 komentarji:

Objavite komentar