Zelenjava
Ta zelenjava
vsebuje veliko vlaknin in nujno potrebnih hranilnih
snovi. Ima malo ogljikovih
hidratov in kalorij. Lahko jo uživamo svežo ali
zamrznjeno, kuhano ali surovo.
·
Artičoke
·
Bambusovi
poganjki
·
Bamija
(ali Okra)
·
Beluši
·
Blitva
·
Brokoli
·
Brstični
ohrovt
·
Buča
(špagetarica)
·
Bučke
·
Bučke
(rumene)
·
Cvetača
·
Čebula
·
Čebula
(mlada)
·
Česen
·
Drobnjak
·
Endivija
·
Gobe
Šitaki - sveže (kuhane)
·
Grah
·
Jajčevci
·
Kitajsko
zelje
·
Koleraba
·
Korenje
·
Koromač
·
Kumare
·
Mehiški
zeleni paradižnik (Tomatillos)
·
Ohrovt
brstični
·
Ohrovt
zeleni
·
Okra (Slez
rožnati ali Bamija)
·
Paprika
rdeča, rumena, zelena
·
Paradižnik
svež
·
Pekoča
paprika
·
Pesa
navadna
·
Peteršilj
·
Por
·
Redkev
·
Regrat
·
Repa
·
Rukola
·
Soja
·
Solata
zelena (vseh vrst)
·
Šalotka
·
Špinača
·
Vodna
kreša
·
Zelena
(zeleni del)
·
Zelena
(gomolj)
·
Zelje
Stročnice
·
Čičerika
·
Črnooki
grah
·
Fižol
·
Adzuki
·
Črni
·
Lupini
·
Pisani
·
Stročji
·
v zrnju
·
Rjava Leča
·
Zelena
leča
Oreščki, semena in njihova olja
·
Brazilski
oreščki
·
Lešniki
·
Makadamija
oreščki
·
Mandlji,
surovi
·
Pinjole
·
Semena,
bučna
·
Semena
konoplje
·
Seme,
laneno
·
Semena,
sezamova
·
Semena,
sončnična
Olja, hladno prešana in nerafinirana:
·
Olje,
laneno
·
Olje,
bučno
·
Olje
konoplje
·
Olje,
sezamovo
·
Olje,
oljčno, extra deviško
·
Kokosovo
maslo (organsko)
·
Palmino
olje (organsko)
Zelišča
Se uporablja sveža organska
ali posušena organska, stara največ 6 mesecev. Hranite jih na
suhem, da preprečite razvoj plesni
Meso, morska
hrana, jajca in podobno
Divjačina
Govedina, pusti
kosi
Jagnjetina
Morski rakci,
jastog, rakovica
Piščanec
Puran
Ribe Losos
Ribe ostale
sveže/zmrznjene
Ribe Polenovka
Ribe Sardine
Ribe Skuša
Ribe Tuna
Svinjina, pusti
kosi
Školjke
TeletinaTofu
0 komentarji:
Objavite komentar