19. mar. 2012

Solata s cvetačo in ohrovtom


Priprava vam vzame vsega le 15 minut. V kolikor ne pojeste vse solate, jo lahko shranite v hladilniku. Ohrovt in cetača ostaneta presenetljivo hrustljava. Pri pripravi bodite pozorni, da liste ohrovta odtrgate stran od stebla, ki je po celi dolžini lista.

Sestavine:
3 velike ohrovtove liste
1/2 glave cvetače
1 skodelica prepolovljenega češnjevega paradižnika
1 steblo  dorbno nasekljane mlade čebule
1 vejica sesekljanega peteršilja
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
1 strok drobno sesekljanega česna
½ žličke morske soli
Sveže mlet črni poper
2 žlici oljčnega olja

Priprava:
Liste ohrovta ločite od stebla in jih seseklajte. Skupaj s paradižnikom in čebulo in peteršiljem stresite v večjo skledo.
Cvetačo naribajte z ribežem, ki ima večje odprtine.  Dodajte v skledo in premešajte.
Posebej v manjši skledi naredimo preli. Limonin sok, česen, poper in oljčno olje dobro premešamo. Prilijemo v skledo in nežno premešamo. Poskusimo in dosolimo,če je potrebno.
Dober tek

0 komentarji:

Objavite komentar