Priprava vam vzame vsega le 15 minut. V
kolikor ne pojeste vse solate, jo lahko shranite v hladilniku. Ohrovt in cetača
ostaneta presenetljivo hrustljava. Pri pripravi bodite pozorni, da liste
ohrovta odtrgate stran od stebla, ki je po celi dolžini lista.
Sestavine:
3 velike ohrovtove liste
1/2 glave cvetače
1 skodelica prepolovljenega češnjevega
paradižnika
1 steblo
dorbno nasekljane mlade čebule
1 vejica sesekljanega peteršilja
2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
1 strok drobno sesekljanega česna
½ žličke morske soli
Sveže mlet črni poper
2 žlici oljčnega olja
Priprava:
Liste ohrovta ločite od stebla in jih
seseklajte. Skupaj s paradižnikom in čebulo in peteršiljem stresite v večjo
skledo.
Cvetačo naribajte z ribežem, ki ima večje
odprtine. Dodajte v skledo in
premešajte.
Posebej v manjši skledi naredimo preli. Limonin
sok, česen, poper in oljčno olje dobro premešamo. Prilijemo v skledo in nežno
premešamo. Poskusimo in dosolimo,če je potrebno.
Dober tek
Vir:
Steamy kitchen
0 komentarji:
Objavite komentar