15. feb. 2012

Pirin kruh - enostaven

JAN29

Da pšenica in vsi produkti izpeljani iz tega živila, niso najbolj primerni za zdravje, že vemo. Pa vendar je težko kar čez noč črtati kruh z našega jedilnika. Alternativa pšeničnemu kruhu je pirin kruh. Pira je rastlina, ki spada med prve gojene žitarice.
Pa se preusmerimo k peki kruha.



Sestavine:
500 g pirine polnozrnate moke
2,5 dcl navadnega jogurta
2,5 dcl radenske
1 zavitek vinskega kamna
1 žlička soli
1 žlička sladkorja

Priprava:
Moko, vinski kamen, sol in sladkor stresemo v posodo in premešamo. Vmešamo jogurt in radensko. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko gosto zmes. predevamo v modelni pekač in pečemi pri 180°C približno 50 minut.

Pa dober tek

1 komentarji:

Sašo More pravi ...

Kaj ni sladkor prepovedan pri kandidi?

Objavite komentar